Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Connect 2 (CXG)
Fórum: Interiér a Hi-Fi
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď



  Strana 3 z 3
Lipák je teď offline  Lipák
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2019 , 19:19   Citovat  

shallowhal napsal:


Snad pár výjimek:
    Jeden adaptér USB jsem musel drobně upravit (odříznout 2mm zobáček plastu)
    Adaptér HDMI nebyl v balení (lze koupit extra), ale ani nevím k čemu bych HDMI výstup pod palubovkou využil
    Nenašel jsem napájecí kabel antény (nebyl spojen s ant. kabelem), takže anténa v pasivním režimu nefunguje. Rovněž ale nepoužívám


Ovládání klimy je velmi podobné, zobrazuje se na displeji (stejně jako kamera zpátečky se všemi módy). Jak říkám, celá jednotka fungovala na první zapojení. Navíc systém má digitální DSP chip, takže tu výraznou nelinearitu frekvenční charakteristiky továrních repro a jednotky samotné lze úspěšně upravit 15-pásmovým ekvalizérem (pokud má někdo měřák, šlo by upravit přímo dokonale).

Zesilovač má 4x50W a je napojen přímo na reproduktory ve dveřích (výkon dostatečný). Linkový výstup ovšem počítá i se středním reproduktorem a subwooferem. Co víc si přát?


Musí se potvrzovat při každém nastartování "bezpečnostní" hláška jako u originálu ?

Jdou přehrávat videa za jízdy ?

Můžeš více vysvětlit "takže anténa v pasivním režimu nefunguje" , jaká je kvalita radio signálu
- jak je to s dopravním hlášením v navi (v Německu je super jak to funguje) ?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 74 H+ body: 0  
Lipák je teď offline  Lipák
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2019 , 19:27   Citovat  

Jak je to s češtinou?
Z fotky se zdá, že tam nějáká je. Ale co menu nastavení auta, je to přeloženo?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 74 H+ body: 0  
shallowhal je teď offline  shallowhal
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 5.5.2019 , 19:36   Citovat  

1. Rádio FM neposlouchám, takže nemám tušení co má nebo nemá kde být. Rádio naladí jen pár stanic, myslím, že napájení pro anténu není propojeno. Všiml jsem si, že u kabelu z Hondy napájecí kabel není, takže je to zřejmě řešeno jinak...
2. Samozřejmě, že jakýkoli šikanozní povinnosti z originální Hondy jsou pryč, univerzálnímu Androidu nebude nikdo přece vykládat co může nebo nemůže Mrk
3. Je to běžný Android, takže co si uživatel nainstaluje, to má (týká se i češtiny). Osobně jsem si to uzpůsobil jak jsem zvyklej. Používám CarWebGuru Launcher, je free a má perfektní design (mnoho různých themes na výběr).

Honda krám vyhoďte, to je jen parodie na Android Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 139 H+ body: 1 1993 Civic Vti  
JardaBar je teď offline  JardaBar
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2019 , 19:48   Citovat  

ROOT:

Mě na podobném zařízení fungoval KingoRoot

Přesný postup:
1) nainstaluj Kingoroot
2) spusť Kingoroot (někdy nedoběhne do 100%, ale nevadí)
3) nainstaluj SuperSU
4) nainstaluj SuperSU ME
5) spusť SuperSU ME

Hotovo, ROOT aktivní.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 907 H+ body: 8  
shallowhal je teď offline  shallowhal
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2019 , 19:58   Citovat  

JardaBar napsal:
ROOT:

Mě na podobném zařízení fungoval KingoRoot

Přesný postup:
1) nainstaluj Kingoroot
2) spusť Kingoroot (někdy nedoběhne do 100%, ale nevadí)
3) nainstaluj SuperSU
4) nainstaluj SuperSU ME
5) spusť SuperSU ME

Hotovo, ROOT aktivní.


To jsem zkoušel. Zpočátku jede KR standardně, po cca 37% napíše že Root failed. Device is not configurable. Zřejmě je někde nějaká skrytá blokace. Možná je to tím, že nelze najít povolení "unlock bootloader", tato volba ve vývojářských možnostech jaksi není :-/
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 139 H+ body: 1 1993 Civic Vti  
JardaBar je teď offline  JardaBar
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2019 , 21:32   Citovat  

Pak ještě můžeš zkusit ...

v nastavení sytému vybrat factory settings a při dotazu na heslo zadat #hct#root#

Poté znovu postup instalace Kingoroot (viz. výše)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 907 H+ body: 8  
shallowhal je teď offline  shallowhal
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.5.2019 , 22:21   Citovat  

JardaBar napsal:
Pak ještě můžeš zkusit ...

v nastavení sytému vybrat factory settings a při dotazu na heslo zadat #hct#root#

Poté znovu postup instalace Kingoroot (viz. výše)


Tyhle pokusy mám taky za sebou. na *#hct#root# to píše "wrong password", zkusil jsem různé variace, hvězdičky, křížky - stále stejné. Z těch známých hesel ta jednotka reaguje pouze na některé, např. adbon funguje. Takže ten root si asi hlídají. Poptávám ho i po výrobci, ale tady myslím že odpověď bude jasná Úsměv

Zkusím ještě iRoot a podobný PC utilitky, ale předpokládám, že všechny narazí na tu skrytou blokaci. Uvidíme jestli se najdou další, co koupí tuto jednotku a pokusí se o root. Víc hlav...
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 139 H+ body: 1 1993 Civic Vti  
Hondak je teď offline  Hondak
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2019 , 6:23   Citovat  

Ako je na tom kvalita zvukoveho vystupu oproti originalu ? Mas povodne fabricke repro ? Da sa k tomu pripojit externy zosilovac ? Diky za odpoved. Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 236 H+ body: 0 2017 Civic  
shallowhal je teď offline  shallowhal
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.5.2019 , 9:51   Citovat  

Hondak napsal:
Ako je na tom kvalita zvukoveho vystupu oproti originalu ? Mas povodne fabricke repro ? Da sa k tomu pripojit externy zosilovac ? Diky za odpoved. Úsměv


Tak to bych se vůbec nebál, originál v Hondě je prehistorická jednotka Mitsubischi. Co je uvnitř sice nevíme, ale vývoj jde dopředu. Fongent má uvnitř toto: Built-in DSP(digital Sound Processor) 15 Segment EQ adjustment ADAU1401 AWV STZ TDA7850 Top HIFI amplifier IC, 4X50W. TDA7850 je standardní zesilovač, který používají pravděpodobně všichni na světě Úsměv

Samozřejmě jedu na původní repro, jedno po druhým. V podstatě je super, že to má zabudovaný DSP, protože u auta FLAT je v podstatě nedosažitelný (jako u domácí aparatury, tam se korekce vyřazují). Ten equalizér je opravdu nutnost. Jednak nic moc repráky, do toho nelinearita všech stupňů zesilovače, kdoví jaký tam mají převodníky.

Nastavit ručně 15-pásmový equalizér podle ucha je téměř nemožné, spíš to člověk sprzní (ale zvykne si Úsměv). Lze tam nastavit pásmové propusti i subwoower a pár dalších rádoby prostorových vylepšení (viz obrázky).

Pomocí generátoru šumu a mikrofonu a nějakého analyzátoru to půjde srovnat, na tom ještě musím zapracovat (nemám profi měřící aparaturu, která by byla výhodou).


Fongent kabely.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Fongent kabely.jpg, 122.42 kB

Fongent konektory.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Fongent konektory.jpg, 96.85 kB

DSP1.png

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSP1.png, 66.6 kB

DSP2.png

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSP2.png, 63.21 kB

DSP3.png

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
DSP3.png, 53.52 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 139 H+ body: 1 1993 Civic Vti  
HoldaTC je teď offline  HoldaTC
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2019 , 11:33   Citovat  

Zeptám se prosím vás zkušenějších... připojím nějak mobil pro využití android-auto jinak než přes USB?
Mám Samsung S7 edge

děkuji
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 3 H+ body: 0  
xenon04 je teď offline  xenon04
3 háčka
Členství: Silver
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2019 , 12:29   Citovat  

mám Honda hack a v jednotce nainstalováno tohle tudy odkaz
pak to běží bezdrátově
foceno připojeným telefonem


IMG_20190506_125139~2.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20190506_125139~2.jpg, 449.58 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 1852 H+ body: 13 2017 Civic VT  
BrozikCZ je teď offline  BrozikCZ
Členství: Silver
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2019 , 13:59   Citovat  

xenon04: jak spolehlive to funguje? a nezahriva se ti pak mobil v kapse?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 55 H+ body: 0 2017 Civic  
xenon04 je teď offline  xenon04
3 háčka
Členství: Silver
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2019 , 14:09   Citovat  

má to několik ale...
v té aplikaci se dá nastavit automatické spuštění po připojení k wifi hotspotu
v telefonu lze pomocí aplikace nastavit, aby se spustil hotspot, když se telefon připojí k bt auta
stále je ale nutné v telefonu a aplikaci android auto ručně spustit "Start head unit server" (musí být aktivovaný vývojářský režim)

funguje to parádně, jen mi u Spotify nejde přeskakování skladeb na volantu

praxe je taková, že když jdu k autu spustím hotspot a android auto v režimu head unit server, položím telefon na nabíječku a po nastartování to naběhne samo do AA i na connectu
pro mě je hlavní, že se mi teď vejde mobil na tu bezdrát nabíječku bez kabelu a telefon se dobíjí Úsměv


Screenshot_20190506_130320_com.google.android.projection.gearhead.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Screenshot_20190506_130320_com.google.android.projection.gearhead.jpg, 132.09 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 1852 H+ body: 13 2017 Civic VT  
xenon04 je teď offline  xenon04
3 háčka
Členství: Silver
0
PříspěvekZaslal: 10.5.2019 , 14:13   Citovat  

jinak takhle bude letos vypadat modernizované Android Auto je to dobrý

Odkaz


Odkaz
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 1852 H+ body: 13 2017 Civic VT  
sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2019 , 13:05   Citovat  

xenon04 napsal:
jinak takhle bude letos vypadat modernizované Android Auto je to dobrý


no tak konecne, alespon to bude hezci Úsměv jinak posledni dobu mam 2 problemy s Waze:
1. zadam cil kam chci jet a bud se to nacita dlouho nebo nenacita se vubec..zkousel jsem i jine telefony a nebyl to problem v nem nebo v rychlosti internetu..
2. pokud mam delsi cestu, tak po cca 1,5h-2h jizdy se mi Waze sam vypina a zapina se a pta se, zda chci pokracovat v tom cile...

Nedeje se to pravidelne, ale tak jednou za mesic se to muze stat
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 252 H+ body: 1 2017 Civic  
shallowhal je teď offline  shallowhal
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2019 , 13:56   Citovat  

Mně teda přijde mnohem zajmavější CarWebGuru Launcher. Je zdarma, má hafo možností hlavní obrazovky, vypadá to velmi dobře. Propojení na mapy i hudební přehrávače. Víc info zde: CarWebGuru Home Page.


CarWebGuru.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
CarWebGuru.jpg, 176.68 kB

carwebguru-info-themes.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
carwebguru-info-themes.jpg, 869.29 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 139 H+ body: 1 1993 Civic Vti  
sandu_cz je teď offline  sandu_cz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.5.2019 , 21:35   Citovat  

shallowhal napsal:
Mně teda přijde mnohem zajmavější CarWebGuru Launcher. Je zdarma, má hafo možností hlavní obrazovky, vypadá to velmi dobře. Propojení na mapy i hudební přehrávače. Víc info zde: CarWebGuru Home Page.


chapu spravne, ze si musim koupit a instalovat aftermarket HU? na tom co jde z vyroby asi nepujde ne?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 252 H+ body: 1 2017 Civic  
shallowhal je teď offline  shallowhal
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2019 , 0:31   Citovat  

sandu_cz napsal:
chapu spravne, ze si musim koupit a instalovat aftermarket HU? na tom co jde z vyroby asi nepujde ne?


Bez Honda Hacku nejde nainstalovat na originální HU vlastně vůbec nic. Já jsem si to hacknul, ale HW jednotky je tak slabý, že i samotná instalace jednoduchých aplikací bylo utrpení, stálo mě to hodiny čekání v autě. Ty aplikace stejně jedou tak pomalu, že vlastně ani nemá cenu je pouštět, Spotify najede asi za 15 minut jízdy, do Sygicu nemám ani šanci zadat cílovou stanici a Waze nezobrazuje mapu vůbec.

Celkem by mě zajímalo, zda ten hack někdo udělal a má podobné zkušenosti i když se tím už asi nebudu zabývat, protože za 380$ 9" jednotka s Androidem 9.0 (4GB/64GB/128GB SD) má mnohem lepší a větší displej (taky citlivost na doteky je výrazně lepší), perfektní výkon, všechno najíždí bleskově jako na moderním telefonu. Naopak s tím číňanem je přímo radost si hrát. Na SD mám všechny mapy celé Evropy a spoustu alb ze Spotify pro případ bez signálu. V přihrádce mám i 2,5" disk 5TB s kompletním jukeboxem a filmy. Pochopitelně, pokud jsem na wifi (v dosahu) anebo mám dost dat, můžu se dívat i na TV - Horizon Go.

(Řeším ještě přidělání jednoho kanálu zesilovače cca 50W pro subwoofer, samotná jednotka má 4x50W, tak uvidíme zda bude stačit, chip TPA3116D2 za 10$)

Zkrátka, originální jednotka je taková malá parodie na otevřený Android a nemůžu než doporučit její výměnu. Mají to uzavřeno, protože musí vybírat nenáročné aplikace, které pod tím prehistorickým HW vůbec jedou a těch je zatraceně málo.

Doufám, že se tu někdo najde, kdo to konečně taky vymění, abychom mohli trochu spolupracovat Mrk
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 139 H+ body: 1 1993 Civic Vti  
shallowhal je teď offline  shallowhal
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.6.2019 , 23:41   Citovat  

Nevypadá to, že by tu bylo povícero odvážlivců, co si vyměnili originální HU za čínskou, ale přesto zkusím dotaz. Je tedy v podstatě jen pro ty, co mají neoriginální jednotku. Po výměně kola mi svítí výstraha "Check tyre pressure". Manuál říká, že po každém nahuštění nebo výměně kola se má provést TPMS kalibrace.

Je několik způsobů, ale pro verze s HU je nastavení uvnitř Androidu. U aftermarket jednotky jsem zatím toto nastavení nenašel. Z Číňanů dosta smysluplné info je marnost. Máte s tím někdo zkušenosti? Lze tu kalibraci nějak obejít?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 139 H+ body: 1 1993 Civic Vti  
shallowhal je teď offline  shallowhal
1 háčko
-1
PříspěvekZaslal: 11.6.2019 , 10:59   Citovat  

shallowhal napsal:
Nevypadá to, že by tu bylo povícero odvážlivců, co si vyměnili originální HU za čínskou, ale přesto zkusím dotaz. Je tedy v podstatě jen pro ty, co mají neoriginální jednotku. Po výměně kola mi svítí výstraha "Check tyre pressure". Manuál říká, že po každém nahuštění nebo výměně kola se má provést TPMS kalibrace.

Je několik způsobů, ale pro verze s HU je nastavení uvnitř Androidu. U aftermarket jednotky jsem zatím toto nastavení nenašel. Z Číňanů dosta smysluplné info je marnost. Máte s tím někdo zkušenosti? Lze tu kalibraci nějak obejít?


Odpovím si sám, ježto jsem to přes noc nakonec vyřešil. Kromě nastavení "Vehicle" přímo v Androidu je ještě v seznamu běžných androidních aplikací extra aplikace Vehicle settings, kterou jsem nějak přehlédl. Tam se nastavují další parametry, kromě TPMS také například které dveře se otevídají remotem, prodlevy zhasnutí světel apod.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 139 H+ body: 1 1993 Civic Vti  
xenon04 je teď offline  xenon04
3 háčka
Členství: Silver
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2019 , 10:31   Citovat  

tak Honda Hack nám povýšil na verzi 5.0.10, která už je pro mě zajímavá i ve verzi PRO za peníze Úsměv
normálně stojí $25, mě stál upgrade z free verze $18 http://www.autohack.org

hlavně se mi líbí oproti free/basic:

lze kompletně přemapovat tlačítka na volantu
umožňuje zobrazit vytížení procesoru nebo napětí baterie ve stavovém řádku, dokáže upozornit na vybitou baterii
umí za jízdy přepnout na zadní kameru

Odkaz


umí start connectu bez odklikávání potvrzovací hlášky

Odkaz


umí ztlumit audio při zařazení zpátečky

nebo třeba změnit úvodní animaci při startu za cokoli jiného, viz.

Odkaz


kdyby někoho něco zajímalo nebo by chtěl vyzkoušet, pište...
komplet změny jednotlivých verzí release notes
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 1852 H+ body: 13 2017 Civic VT  
xenon04 je teď offline  xenon04
3 háčka
Členství: Silver
0
PříspěvekZaslal: 3.10.2019 , 9:04   Citovat  

xenon04 napsal:
má to několik ale...
v té aplikaci se dá nastavit automatické spuštění po připojení k wifi hotspotu
v telefonu lze pomocí aplikace nastavit, aby se spustil hotspot, když se telefon připojí k bt auta
stále je ale nutné v telefonu a aplikaci android auto ručně spustit "Start head unit server" (musí být aktivovaný vývojářský režim)

funguje to parádně, jen mi u Spotify nejde přeskakování skladeb na volantu

praxe je taková, že když jdu k autu spustím hotspot a android auto v režimu head unit server, položím telefon na nabíječku a po nastartování to naběhne samo do AA i na connectu
pro mě je hlavní, že se mi teď vejde mobil na tu bezdrát nabíječku bez kabelu a telefon se dobíjí Úsměv


tak v Android Autu s novým vzhledem už funguje i přeskakování skladeb Mrk


IMG_20191003_075104.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_20191003_075104.jpg, 493.36 kB

Screenshot_20191003_080830_com.google.android.projection.gearhead.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Screenshot_20191003_080830_com.google.android.projection.gearhead.jpg, 121.29 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  
    
Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Příspěvky: 1852 H+ body: 13 2017 Civic VT  

  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda Connect 2 (CXG)
Fórum: Interiér a Hi-Fi
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 
Zaslat odpověď



 Časy uváděny v GMT + 1 hodina  
    
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Můžete k příspěvkům připojovat soubory
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
Nemůžete moderovat Vaše témata v tomto fóru.



Board Security

(97773 útoků)
::  www.honda-club.cz  :: Témata RSS TOPlist

[ Čas: 0.1204s ][ Dotazy: 121 (0.0206s) ][ GZIP on - Debug on ]